top of page

Zomers groente-experiment

  • Foto van schrijver: elsjevanheijst
    elsjevanheijst
  • 16 jun
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 17 jun

Afgelopen week kregen we een smakelijke uitdaging: vegetarisch én zonder lactose koken. En dat midden in de warme junidagen in Llutxent. Gelukkig is er op de wekelijkse markt volop keuze in kleurrijke groenten en fruit – en dus trokken we eropuit met een lege bolsa en een nieuwsgierige blik.

We kwamen thuis met een bonte verzameling: slangkomkommer, rode en groene bonen, courgettes, aubergines, champignons, paprika`s,  zoete ui en aardappel, bloemkool, selderij, spinazie, tomaten, allerlei knollen en zomerfruit in overvloed. Watermeloen, mango, kersen, vijgen, appels… en natuurlijk een paar citroenen, die bijna als vanzelf in elk gerecht opdoken.

De lekkerste creaties kwamen onverwacht eenvoudig uit ons keukentje. Door de warmte aten we vooral salades. Mijn absolute favoriet: witlof met mango, rode biet, vijg, walnoten en een vleugje citroensap voor extra frisheid. Ook heerlijk was de salade van watermeloen met munt – en wat feta erbij, on the side, vanwege de lactose.

De slangkomkommer bleek perfect voor in de gazpacho, we hadden zo´n komkommer nog nooit gezien. Hij is wat rauwer/harder dan een gewone komkommer, maar met een verrassend frisse smaak.
En de bloemkool belandde samen met de knollen, spinazie, paprika-s  en zoete aardappel in een geurige curry.

Eén van de toppers waren de wraps met zelfgemaakte guacamole (door Berrie) en bonen – plat en rood van buiten, maar kleurden groen zodra ze gekookt werden. Helaas vergat ik foto’s te maken, maar ze waren echt verrukkelijk. Hoe deze mysterieuze bonen heten? Dat ga ik deze week navragen bij de groentevrouw (of -man) op de markt. Wordt vervolgd!
 

 
 
 

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Follow your heart it knows the way!

bottom of page